workshops

En vigtig del af min mission med omklædt er at formidle viden.

Jeg holder meget af at skabe et kreativt rum for andre, hvor der er plads til fordybelse og deling af viden ansigt til ansigt.

Alle mine workshops har som tema at forlænge levetiden af vores tøj og tekstiler. 

 

Tekstiler har før haft meget høj værdig i vores kultur, men med masseproduktionen af tøj og tekstiler i lande langt fra Danmark forsvandt også mange af vores færdigheder omkring tekstiler - specielt reparation. 

Hvis vi ønsker at have et mere bæredygtig forbrug af tøj og tekstil, er det en helt afgørende del, at vi bruger de tekstiler, der bliver produceret, så længe som muligt. Reparerer vores tøj, hvis det er gået i stykker, så vi kan blive ved med at bruge det, og bruger vores kasserede tekstiler til andre ting, i stedet for at købe nyt. 

 

Jeg udbyder løbende forskellige work shops. 

Hold øje med siden her, Instagram og Facebook for de præcise datoer, eller tilmeld dig mit nyhedsbrev, så får du datoerne lige i din indbakke. 

 

Strikken længe leve - Rep & Rødvin

Workshop, hvor du lærer at reparere din ynglingsstrik, så du kan blive ved med at bruge den. 

En to-timers workshop, hvor du lærer de grundlæggende teknikker til reparation af strik: klassisk stoppeteknik, opmaskning samt Swiss Darning. Efter workshoppen kan du reparere alle former for strik fra sokker til din ynglingssweater. 

Alle redskaber og materialer er til rådighed, og du er velkommen til at tage din egen strik, der har brug for en reparation, med. 

Workshoppen er inklusiv et begynder-kit med de mest almindelig redskaber i en lækker pose, så det er let at holde styr på.  

 

Plantefarve

Workshop, hvor du lærer, hvordan du kommer igang med at farve med naturens egne farver
Naturen rummer utrolig mange smukke farver, og plantefarvning er en smuk og skønsom måde at forny gammelt tøj eller tekstil som en del af en mere bæredygtig hverdag.
 
Til workshoppen lærer du, hvordan du farver med planterester fra dit eget køkken. Du bliver introduceret til bejdsning af tekstilerne forud for farvningen, fremstilling af farvevæsken og selve farvningen.

 

Virksomheder

Hvis din virksomhed eller organisation har kasseret tøj eller tekstil I gerne vil have upcyclet i forbindelse med en work shop eller event, er i meget velkommen til at kontakte mig. 

Typisk vil en upcycling work shop vare 2-3 timer med 8-10 deltagere. 

Jeg kan designe et koncept, der passer præcis til deres ønsker og behov.